Recept 7

Lasagne met boerenkool.

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g lasagne wit
300 g boerenkool,  gesneden
1 blikje tomatenstukjes (400 g)
2 stengels bleekselderij
1 kleine ui
100 g geraspte kaas
1 mespuntje kerriepoeder
peper en zout

Bereiding:

Laat de lasagnevellen even voorwellen in kokend water.
Verwarm de oven voor op 200ļC.
Snipper de ui.
Snijd de bleekselderij in plakjes.
Kook de tomatenstukjes met het vocht en de  bleekselderij in tot een saus. Breng de saus op  smaak met peper en zout.
Kook de boerenkool 15 minuten met de ui in een  laagje water.
Giet de boerenkool af en breng het op smaak  met kerriepoeder, peper en zout.
Vul de ovenschaal met laagjes tomatensaus en  laagjes boerenkool afgewisseld met laagjes  lasagnevellen. Eindig met een laagje
tomatensaus en bedek het geheel met geraspte  kaas.
Laat de lasagne circa 30 minuten in de oven  gaar worden. Ingezonden door Arnold Kuipers.