Recept 62

Risotto met kip en broccoli.

IngrediŽnten voor 4 personen:

250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 eetl. olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, 200 gram geraspte belegen goudse kaas

Bereiding:

Voorbereiding:
Snipper de ui, prei in ringetjes, kip in reepjes, broccoli in roosjes, steeltjes in plakjes. Tomaat in stukjes.
Bereidingswijze:
Bak de kip in boter rondom bruin. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in andere pan olie en fruit de ui. Voeg rijst en saffraan toe en bak 1 minuut tot alle korrels glanzen. Verwarm intussen de bouillon. Schenk 1/3 van de bouillon bij de rijst en laat de risotto al roerend zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Voeg na 10 minuten de groente toe. Voeg steeds wat bouillon toe. Ga zo door tot dat de rijst gaar is. Strooi de kaas erover. Ingezonden door Anky.