Recept 6

Witte-bonensoep van Annette.

IngrediŽnten voor 4 personen:

250 g grote gedroogde witte bonen (van de markt), 1,5 l water, 500 g casselerrib, 375 g aardappels, 1 prei, 3 worteltjes, 1 knolselderij, 2 uien, 4 saucijzen worstjes, zout, peper, gehakte peterselie

Bereiding:

Witte bonen wassen, in 12-24 uur weken. De casselerrib en de saucijsjes met de bonen in het weekwater aan de kook brengen. De bonen in ca. 1 uur bijna zacht koken, het gare vlees en de worstjes eruit halen, en in kleine stukjes snijden. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, de prei schoonmaken, de worteltjes schoonmaken, schrappen, de knolselderij schillen, de groenten wassen, kleinsnijden, de ui pellen, snipperen, met de aardappels, de groenten bij de bonen doen, met zout, en peper op smaak brengen, aan de kook brengen, in ca. 30 min. gaar laten koken. De soep met zout en peper op smaak afmaken. Het klein gesneden vlees en de worststukjes toevoegen, even meeverwarmen. De gehakte peterselie over de soep strooien. Lekker met bruin stokbrood. Ingezonden door Annette.