Recept 57

Pittige kip met paksoi en noedels.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g kipdijfilet
2 cm verse gember
3 stuks salade-ui
2 stuks Shanghai paksoi
125 g ei noodles
1 eetl. (arachide)olie
1 theel. sambal
30 ml sojasaus
15 ml sesamolie
65 g taugé

Bereiding:

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes van 1 cm. Schil en rasp de gember. Was de salade-ui en snijd in dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de salade-ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
Schep de taugé́ door de salade-ui en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en kip erover.
Ingezonden door Ester.