700 gram
kipfilet, boter, olijfolie, zout en peper, 1 ui, 1 teentje knoflook,
3 eetl. grove mosterd, 1/4 l droge witte wijn, 200 ml slagroom, een
beetje citroensap, 250 gram groene tagliatelle, 1 doosje tuinkers |
Voorbereiding:
Kipfilet in blokjes snijden, ui en knoflook fijn snipperen.
Bereidingswijze:
In een grote koekenpan de kipfilet in zowel boter als olie braden met
zout en peper, als het klaar is uit de pan halen en warm houden. Nog
wat boter in dezelfde pan doen en de ui en knoflook erbij doen en op
een laag vuur fruiten, daarna de mosterd in de pan doen, erdoor
roeren en met de wijn blussen. Het geheel op een middelmatig vuur
tot éénderde laten inkoken. De slagroom erbij gieten en aan de kook
brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. De saus op smaak brengen
met zout, peper en citroensap, kippenvlees erbij doen en op een
zacht vuur nog eens 5 minuten laten stoven. Ondertussen de pasta
beetgaar koken. De tuinkers afspoelen. De pasta afgieten goed uit
laten lekken en op borden garneren met de kipfilet en de saus. De
tuinkers direct boven de borden afknippen en meteen serveren.
Ingezonden door Peter.
|