Recept 47

Turks stoofpotje.

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 eetl. olijfolie 4 maggiblokjes 1 theel. chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 theel. oregano takje verse munt (of 1/2 theel. gedroogde) peper en zout uit de molen

Bereiding:

Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.
Voorbereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen. Snijd de verschillende groenten in stukken, verwijder het zaad uit de tomaten en de pepers en snijd hier ook stukjes van. Hak de knoflook fijn en snipper de kruiden. De fijngehakte peterselie houd je achter tot je gaat serveren.
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de Braadpan en bak het vlees rondom bruin. Doe in etappes de verschillende groenten erbij en laat deze steeds even meebakken. Als alles in de pan zit bak je de tomatenpuree mee. Voeg nu 3 tomatenpureeblikjes water toe, de maggiblokjes en de kruiden. Roer voorzichtig door, sluit de pan en laat het geheel ongeveer 3 kwartier zachtjes stoven. Roer tussentijds een keer door.
Serveertips:
Serveer met warm Turks brood, knoflooksaus en een koud glas rose.
Ingezonden door Ayaz.