3 eetlepels
olijfolie
1 rode ui, grof gesnipperd
3 rode paprika’s, in ruitvormige stukjes
3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
1 theelepel chilipeper
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 eetlepel tomatenpuree
500 gram tomaten, in blokjes
400 gram half-om-half gehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
1 bosje koriander, fijngehakt
2 rode uien, in partjes
2 blikjes kidneybonen, uitgelekt |
Verhit 2
eetlepels olie in een stoofpan met zware bodem en fruit hierin de
gesnipperde ui circa 5 minuten op een lage stand.
Voeg de paprika, knoflook, specerijen en oregano toe en roerbak nog
enkele minuten.
Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de blokjes tomaat toe.
Breng op smaak met zout en breng aan de kook.
Laat op een lage stand minimaal 20 minuten zachtjes stoven.
Kneed intussen het gehakt door met de gehaktkruiden en koriander en
rol er kleine balletjes van.
Verwarm de oven voor op 220ºC.
Leg de partjes ui op een bakplaat en hussel ze om met wat zout en de
rest van de olie.
Rooster 10 minuten hoog in de oven.
Schep de kidneybonen en gehaktballetjes door de saus, leg het deksel
op de pan en stoof de balletjes in circa 10 minuten gaar.
Serveer de chili met de geroosterde uien. Lekker met rijst.
Ingezonden door Wim.
|