Recept 42

Tagliatelle met walnotenpesto.

IngrediŽnten voor 4 personen:

3 teentjes knoflook
75 g Parmezaanse kaas
50 g walnoten
15 g peterselie
6 eetl. olijfolie
zout, peper
1 courgette van 400 g
400 g tagliatelle

Bereiding:

Voorbereiding:
Knoflook pellen. Walnoten, peterselie en knoflook hakken in de Keukenmachine. Geraspte kaas erdoor mengen. 5 eetl. olie in een dun straaltje erbij schenken en op smaak brengen met zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze:
Courgette wassen en in repen snijden met de kaasschaaf. Repen in smalle linten snijden. Tagliatelle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In pan rest van olie verhitten en courgettelinten ca. 4 minuten omscheppend bakken. Tagliatelle en courgette mengen en over vier borden verdelen. Pesto erop scheppen en smullen maar !
Serveertips:
Lekker met een frisse salade.
Ingezonden door Anneke.