Voorbereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf
de komkommer in plakjes of lange linten. Marineer de komkommer in de
wijnazijn en voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Breng
de kipreepjes op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een Braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg
de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten. Roer de pindakaas
erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak
met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe. Laat de kip
nog 5 minuten zachtjes stoven
Serveertips:
Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade. Lekker met
kroepoek.
Ingezonden door Sarah.
|