Recept 4

Ester's eitjes met gehakt, spinazie, aardappelen en kaassaus.

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 hardgekookte eitjes
spinazie voor 4 personen (diepvries)
1 kg gehakt
4 aardappelen (grotere)
100 g bloem
100 g boter
melk
geraspte kaas (2 pakjes)

Bereiding:

Zet water op in een kom waar je je aardappelen in kookt. Schil je aardappelen en snij ze in gelijke schijven van een centimeter dik. Als je water kookt leg je er de aardappelschijven in en de vier eieren. Laat ze samen iets meer dan 10 minuten koken. Terwijl prak je het gehakt en breng je het op smaak met peper en zout en lekker wat curry poeder. Je zet de spinazie in de microgolfoven op 8 minuutjes om te ontdooien. Als je gehakt klaar is maak je een bechamelsaus. Doe de boter in een kom op een heet vuur. Als de boter gesmolten is doe je de bloem erbij. Steeds blijven roeren! !. Dan leng je beetje bij beetje aan met melk. Als de saus een goede dikte heeft doe je er een zakje gemalen kaas bij. Dan neem je een vuurvaste schotel. Je snijdt de hardgekookte eieren overlangs in twee en schikt ze in een ovenschotel. Daar schik je het gehakt rond. Daarboven leg je de spinazie en daarboven schik je de aardappelen. Dan giet je de saus over de aardappelen. Daar doe je gemalen kaas op en je zet het in de oven onder de grill. Ingezonden door Ester.