Lekker pittig,
maar ook romig wokgerecht met kipfilet, worteltjes en champignons.
Voorbereiding:
Kipfilet in stukken snijden. Kipfilet goed vermengen met 2 eetlepels
olie en het kerriepoeder. Plm. half uur laten intrekken.
Worteltjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden.
Uien en knoflook pellen en in stukjes snijden.
Spaanse peper schoonmaken en in ringetjes snijden (zaadjes
verwijderen!)
Champignons schoonmaken en in stukjes of plakjes snijden.
Lente-uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Bereidingswijze:
Rest van de olie in de wok verhitten. Kip hierin snel rondom bruin
bakken en uit de pan halen.
In het overgebleven vet de ui, Spaanse peper, knoflook en
champignons 3 minuten al roerend bakken. Wortelschijfjes toevoegen
en even meebakken.
Kokosmelk, chilisaus,verkruimelde kippenbouillontablet en kipfilet
toevoegen. Deksel op de pan en alles plm. 10 � 15 minuten laten
sudderen tot de worteltjes beetgaar zijn.
Champignons en lente-ui toevoegen.
Proeven en eventueel op smaak maken met peper, zout en eventueel wat
chilisaus.
Serveertips
Garneren met fijn gehakte koriandergroen.
Ingezonden door Joop.
|