Recept 34
|
Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
600 g rundergehakt, 500 g sperziebonen (5 minuten geblancheerd), 2 eetl. olijfolie, 2 Spaanse pepers fijn gesneden, 4 teentjes knoflook, 1 gele paprika in reepjes gesneden, 2 dl creme fraiche, 2 eetl. fijngehakt bonenkruid, 2 grote uien gesnipperd, peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens) |
Bereiding: |
Verhit in een
wok de olie en bak het gehakt kruimig. Voeg de Spaanse pepers, de
knoflook, de ui en de paprika toe. Roer alles goed door elkaar
Wanneer de uien glazig worden voeg je de boontjes, de creme fraiche
en het bonenkruid toe en roer je alles goed door elkaar. Dek het
gerecht af en laat circa 10 minuten op laag vuur stoven. Breng het
gerecht op smaak met zout en peper.
|