Recept 29

Zigeunerschnitzels met stamppot.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 kg kruimige aardappel
4 zigeunerschnitzels
4 uien
50 g boter
Ĺ eetl. bloem
Ĺ runderbouillontablet
1 theel. gerookte-paprikapoeder
1 zak paprikamix
3 eetl. olie

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten. Kook de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Snipper ondertussen een kwart van de uien en snijd de rest van de uien in halve ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de uiringen in 20 min. goudbruin.
Voeg 300 ml kookvocht van de aardappelen, de bouillontablet, bloem en paprikapoeder toe. Laat in 2 min. al roerend inkoken tot een jus. Halveer ondertussen de paprikaís, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Stamp de aardappelen samen met 100 ml kookvocht en de rest van de boter in de pan tot een grove puree. Voeg de paprika en gesnipperde ui toe, schep om en verwarm het geheel nog 3 min. op laag vuur. Houd warm met de deksel op de pan.
Bak de schnitzels in de olie in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Serveer het stamppotje met de schnitzel en de jus apart.
Bereidingstip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bak de schnitzels op het laatste moment. Warm ondertussen op laag vuur het stamppotje en de jus op.
Ingezonden door een lekkere eter, Guus.