Recept 28

Gehaktballetjes in een kruidige paprikasaus

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 witte boterhammen zonder korstjes
500 gram rundergehakt
1 sjalotje zeer fijngehakt
1 theelepel kaneelpoeder
1 ei losgeklopt
2 eetlepel melk of water
1 bosje koriander fijngehakt
1 bosje peterselie fijngehakt
2 eetlepel olijfolie
1 rode paprika in reepjes
1 blikje tomatenblokjes
2 teentje knoflook gesnipperd
1 mespuntje chilipoeder

Bereiding:

Voorbereiden:
Snijd het brood in blokjes en besprenkel ze met melk of water. Laat dit even weken. Vermeng ondertussen alle andere ingrediŽnten voor de balletjes en kneed hier het natte brood gelijkmatig door. Voeg zout en peper toe naar smaak. Draai kleine balletjes ter grootte van 2-3 cm en leg ze op een schaal. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
Bereiden:
Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en roerbak in hetzelfde bakvet de paprika, knoflook en chilipoeder. Voeg de tomatenblokjes toe en voeg wat zout en wat peper toe. Voeg alle balletjes met aanhangende jus toe en laat de saus circa 10 minuten op lage stand pruttelen. Lekker met brood witte rijst of pasta. Ingezonden door Linda.