Recept 25

Kruidige Maleisische gehaktballetjes.

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g mager rundergehakt
5 gekookte en fijngeprakte aardappelen
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 eetlepels maÔzena
1 theelepel mosterd
2 theelepels sambal
1 ei
zout
4 eetlepels olie

Bereiding:

Vermeng het gehakt in een kom met de fijngeprakte aardappelen, de kleingesneden
ui, de uitgeperste teentjes knoflook, de fijngehakte peterselie, de maÔzena, de
mosterd, de sambal, het ei en wat zout. Kneed alles goed dooreen en vorm van het
gehaktmengsel 8 platte ballen. Verhit de olie in een pan en bak hierin bij matige hitte
de gehaktballen in ca. 15 minuten mooi bruin en gaar.
Lekker met witte rijst. Ingezonden door Dora.