Recept 24

Tagliatelle met champignons en ham.

IngrediŽnten voor 4 personen:

250 g champignons
beetje citroensap
25 g boter
25 g bloem
2 dl melk

2 plakken gekookte ham van Ĺ cm dikte
1 eetl. gehakte peterselie
1 eetl. gehakte basilicum
1 eetl. pijnboompitten
1.5 dl room
450 g groene tagliatelle
nootmuskaat, peper en zout

Bereiding:

Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Leg ze in een schaal met grote diameters, besprenkel met citroensap en dek af met geperforeerde folie. Plaats gedurende 4 minuten in de oven op de hoogste stand.
Breng ondertussen lichtgezouten water met een nootje boter aan de kook voor de deegwaren.
Maak de saus.
Doe de boter in een diepe schaal en plaats in de oven afgedekt met een velletje keukenpapier gedurende 40 sec. op de hoogste stand. Roer er achtereenvolgens de bloem, de melk en de room door. Plaats terug in de oven (onafgedekt) gedurende 4 minuten op de hoogste stand. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stort ondertussen de tagliatelle in het kokende water. Snijd de ham in blokjes en roer deze samen met de champignons met kookvocht door de saus. Voeg er ook de gehakte kruiden aan toe. Verwarm de saus nog enkele minuten op de hoogste stand en rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan.
Giet de tagliatelle af, verdeel over 4 warme kommen of diepe borden, schep de saus in het midden en strooi er de pijnboompitten over.
Serveer met vers geraspte parmezaan.
Tip: deegwaren maakt men beter op conventionele manier, in de microgolfoven duurt het even lang, het kookt gemakkelijker over en het resultaat is minder goed. Ingezonden door Petra.