Recept 23

Bouf stroganoff.

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 Varkenshaasjes
doosje Champignons
1 ui
3 tenen knoflook
Rode paprika
blikje tomatenpuree
Paprikapoeder
Zwarte peper
Sambal badjak
Half vleesbouillonblokje
Bekertje room
Cognac

Bereiding:

 Boter smelten de varkenshaas rondom lekker bruin bakken ong. 5 minuten
Daarna in folie warm houden.
In dezelfde boter uitje en de knoflook sambal het vleesbouillon tabletje(ff fijn knijpen) bakken tot het bruin is
Daarna de gesneden champignons erbij doen en meebakken daarna de gesneden paprika en paprika poeder erbij doen en ff meebakken
Dan de tomatenpuree erbij doen goed roeren op zacht vuur tot alles is gemengd, daarna de room toevoegen op zacht vuur tot het een saus wordt.
Dan de varkenshaas uit de folie pakken het vleessap bij de saus meeroeren en het vlees in kleine stukje ff meekoken tot het wat meer gaar word niet te lang anders word het te droog.
Lekker is om nog wat verse knoflook toe te voegen aan de saus en dan afmaken met een scheutje cognac en vers gemalen zwarte peper naar smaak.....eet smakelijk !
En voor Kees met gebakken aardappelen en voor jou Maudy met rijst......of toch de spaghetti....-:)
Liefs en groetjes van je nicht Mathilda.