Recept 14

Paprika-rijstschotel met fricandeau.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 ui
1 groene en 1 rode paprika
300 g varkensfricandeau
zout, peper
2 theel. paprikapoeder
1Ĺ eetlepel olie
1 bouillontablet
250 g droogkokende rijst
2 eetl. tomatenketchup

Bereiding:

Pel en snipper de ui.
Snijd de paprika in kleine stukjes.
Snijd het vlees in reepjes en bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin.
Voeg de ui toe en bak die 2 minuten mee.
Schep er de rauwe rijst door en bak die 1 minuut mee.
Voeg de paprika, het bouillontablet en Ĺ liter heet water toe en roer goed door elkaar.
Kook het rijstmengsel met het deksel op de pan in 25 minuten zachtjes gaar.
Schep er de tomatenketchup door en breng op smaak met zout en peper.
Ingezonden door Karin Smits.