Voor de bodem:
1 bloemkool
1 eetl. gedroogde oregano
1 ei
Peper en zout
1 handje geraspte 20+ kaas
Voor de topping:
2 blikjes tomatenpuree
Groente die je lekker vindt: champignons, paprika, (cherrie)tomaat,
(rode) ui, courgette, etc.
200 gram gegrilde kipfilet (broodbeleg) (Je kunt ook kiezen voor
een ander beleg zoals rundergehakt of garnalen)
1 handje geraspte 20+ kaas
rucola |
Verwarm de oven
voor op 180 graden.
Snij de bloemkool in roosjes en doe deze in een keukenmachine. Maal
de bloemkool tot fijne kruimels. Heb je geen keukenmachine? dan kun
je ook de bloemkool raspen met een rasp.
Om de bloemkool om te toveren tot een pizzabodem is het belangrijk
dat de bloemkool zo droog mogelijk is. Kook de bloemkool kruimels 5
minuten en giet het af. Doe de bloemkool in een theedoek en wring
goed alle vocht eruit.
Terwijl de bloemkool kookt of in de oven zit, snijd je alle groente
klein. Snijd ook de kipfilet in kleine stukjes.
Doe de uitgeknepen bloemkool in een kom samen met het ei, oregano,
kaas, peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Verdeel het
mengsel egaal over het bakpapier op de bakplaat. Met de bolle kant
van een lepel kun je de bodem goed aandrukken. Zorg dat de bodem
niet te dik is.
Bak de bodem in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Haal de bloemkool
pizza bodem uit de oven en beleg deze met tomatenpuree, de kipfilet
en alle groente.
Doe daaroverheen nog wat geraspte kaas en dan nog zo’n 15 minuutjes
in de oven. Haal de pizza uit de oven en garneer af met wat rucola.
Ingezonden
door Wouter.
|