Recept 136

Skinny bloemkool pizza.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de bodem:
1 bloemkool
1 eetl. gedroogde oregano
1 ei
Peper en zout
1 handje geraspte 20+ kaas
Voor de topping:
2 blikjes tomatenpuree
Groente die je lekker vindt: champignons, paprika, (cherrie)tomaat, (rode) ui, courgette, etc.
200 gram gegrilde kipfilet (broodbeleg) (Je kunt ook kiezen voor een ander beleg zoals rundergehakt of garnalen)
1 handje geraspte 20+ kaas
rucola

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de bloemkool in roosjes en doe deze in een keukenmachine. Maal de bloemkool tot fijne kruimels. Heb je geen keukenmachine? dan kun je ook de bloemkool raspen met een rasp.
Om de bloemkool om te toveren tot een pizzabodem is het belangrijk dat de bloemkool zo droog mogelijk is. Kook de bloemkool kruimels 5 minuten en giet het af. Doe de bloemkool in een theedoek en wring goed alle vocht eruit.
Terwijl de bloemkool kookt of in de oven zit, snijd je alle groente klein. Snijd ook de kipfilet in kleine stukjes.
Doe de uitgeknepen bloemkool in een kom samen met het ei, oregano, kaas, peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel egaal over het bakpapier op de bakplaat. Met de bolle kant van een lepel kun je de bodem goed aandrukken. Zorg dat de bodem niet te dik is.
Bak de bodem in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Haal de bloemkool pizza bodem uit de oven en beleg deze met tomatenpuree, de kipfilet en alle groente.
Doe daaroverheen nog wat geraspte kaas en dan nog zo’n 15 minuutjes in de oven. Haal de pizza uit de oven en garneer af met wat rucola.
 Ingezonden door Wouter.