4 kalfsoesters
500 g champignons, in plakjes
200 g mie
100 ml witte wijn
100 ml kalfsbouillon
2 eetl. sojaroom
1 eetl. boter
2 eetl. olijfolie
½ theel. gedroogde tijm
1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven
voor op 180°C.
Kruid de kalfsoesters met peper en zout. Laat boter en olijfolie
samen smelten in een pan en bak daarin het vlees 1 minuut aan elke
kant. Leg in een ovenschaal en zet 10 minuten in de warme oven om
verder te garen. Kook de mie volgens verpakking.
Bak in dezelfde pan de champignonplakjes. Breng op smaak met tijm,
peper en zout. Blus met de wijn en laat 1 minuut inkoken. Giet er de
kalfsbouillon en sojaroom bij. Laat 5 minuten inkoken op een laag
vuur.
Verdeel de kalfsoesters over 4 borden en schenk er wat van de
jagersaus over. Verdeel de uitgelekte mie over de borden. Garneer
met de fijngehakte peterselie.
Ingezonden
door Sanne.