Recept 128

Rijstpannetje met balletjes.

IngrediŽnten voor 4 personen:

600 g gemengd gehakt
1 courgette
2 gele paprika's
3 tomaten
1 sjalot
1 teentje knoflook
300 g rijst
1 snede brood
1 ei
melk
400 ml groentebouillon
Ĺ koffielepel tomatenpuree
zonnebloemolie
korianderpoeder
1 kruidnagel
kaneel
peper
zout

Bereiding:

Week het brood in melk en knijp uit. Meng met het gehakt het ei, peper, zout en een snuifje kaneel. Vorm er balletjes van.
Maak de courgette en de paprika's schoon, snij ze in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Bak de balletjes rondom in olie. Voeg de sjalot en de knoflook toe. Roer er de tomatenpuree door. Doe er de rijst bij en schep om. Blus met de bouillon en laat 15 minuten zachtjes sudderen, en roer af en toe om.
Schep er de groenten en de kruidnagel door en laat nog 5 minuten verder garen. Breng op smaak met peper, zout en korianderpoeder.
 Ingezonden door Vera.