Verwarm de oven
voor op 200 graden.
Hak de ui, knoflook en peper (zonder zaadlijsten) helemaal fijn in
een hakmolentje. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het
uimengsel voor 2 minuten. Voeg dan de Mexicaanse kruiden toe en bak
dit nog zachtjes 2 minuten mee. Daarna komt het gehakt erbij, rul
dit totdat het gaar is. Vervolgens bak je de stukjes paprika nog 2
minuten mee.
Zet het vuur wat zachter en schep de stukjes tomaat en de uitgelekte
bonen en maïs door het gehakt, samen met de crème fraîche en
ketchup. Laat dit nog een paar minuten zachtjes sudderen en proef.
Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en als je wat meer
scherpte wilt dan maal je er nog wat chili over.
Schep deze heerlijkheid over in een ovenschaal die groot genoeg is.
Steek daar speels wat tacochips in. Daarover verdeel je gelijkmatig
de geraspte kaas.
Zet de ovenschotel 30-35 minuten in de voorverwarmde oven totdat de
kaas ene bruin laagje krijgt. Serveer met een frisse salade en
homemade guacamole. The Mr. vroeg tijdens het eten nog om
tortilla’s, dus ook dat is nog een goede tip voor erbij.
Ingezonden
door Kate.
|