Recept 125

Bourgondische gehaktschotel van Saskia.

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 eetl. olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
300 g half-om-half gehakt
2 stengels bleekselderij, in boogjes
250 g champignons, in plakjes
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
1 takje rozemarijn
150 ml rode wijn
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
250 g camembert, in plakjes
Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200ļC.
Verhit in een koekenpan de olijfolie.
Fruit de ui met de knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Voeg de bleekselderij en champignons toe en bak de groenten 3 minuten mee.
Schep de tomatenpuree erdoor.
Ris de rozemarijnnaaldjes boven de pan van het takje en schenk de wijn erbij.
Verwarm nog 2 minuten.
Schep het gehakt in de ovenschaal.
Bedek het gehakt met de aardappelschijfjes.
Leg er de camembert op.
Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oven: 25 minuten.
Serveertip: Geef er nog een frisse groene bladsalade met zwarte olijfjes bij.
 Ingezonden door Saskia.