Recept 123

Spinazielasagne met champignons en tomaat.

IngrediŽnten voor 4 personen:

12 lasagnevellen
400 g spinazie
200 g champignons, in plakjes
600 g tomatenblokjes
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetl. tomatenpuree
30 g bloem
50 g kaas, geraspt
500 ml melk
2 eetl. plantaardige olie
30 g boter
1 eetl. paprikapoeder
1 eetl. oregano
wat nootmuskaat
peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200įC.
Stoof de ui en champignons aan in 1 eetlepel olie. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat meebakken tot hij slinkt. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder en oregano.
Stoof in een andere pan de knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg na een minuut de tomatenblokjes en -puree eraan toe. Laat even sudderen en indikken.
Verhit 30 gram boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe. Laat opdrogen en schenk er dan geleidelijk de melk bij. Blijf roeren en breng aan de kook. Laat sudderen tot de gewenste dikte. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Leg een laagje lasagnevel in een ingevette ovenschaal. Schenk hierover wat van de tomatensaus en het spinaziemengsel. Herhaal dit tot de ingrediŽnten op zijn en eindig met een laagje lasagnevel. Giet hierover de bechamelsaus en bestrooi met de kaas.
Zet de ovenschaal 40 minuten in de warme oven.
 Ingezonden door Joost.