Recept 122

Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus.

IngrediŽnten voor 4 personen:

600 gram varkenshaas of kophaasjes
250 gram champignons
4 grote tomaten (of 8 kleintjes)
2 tenen knoflook
150 gram feta
1 rode en 1 groene paprika, klein (anders Ĺ rode en Ĺ groene)
Ĺ bosje lente ui
1 eetl. marjolein (of oregano)
peper en zout
olijfolie

Bereiding:

Voorbereiding:
Snijd de varkenshaas in grote dobbelstenen.
Snijd de champignons in vieren (kleintjes doormidden)
Snijd de tomaten in blokjes, de paprika in reepjes, en de lente ui in ringetjes.
Plet de knoflook en hak deze fijn.
Verkruimel de feta.
Bereiding:
Verwarm de olie in een wok of Hapjespan en fruit hierin de knoflook, voeg het vlees toen en schroei het rondom dicht.
Bestrooi het met peper, zout en marjolein (of oregano) en schroei het snel dicht.
Voeg daarna de champignons, paprika en tomaat toe.
Als laatste voeg je de feta en lente uitjes toe.
Laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes op een klein pitje sudderen zodat de feta kruimeltjes goed in de saus oplossen.
Serveertip:
Serveer er (Turks) brood en een Griekse salade bij.
 Ingezonden door Fianne.