75 g kokosmeel
25 g tapioca
100 ml kokosolie , gesmolten
2 grote eieren
Snufje zout
Voor de vulling:
2 paprika's
1/4 courgette , in reepjes
75 g chorizo , in plakjes
3 eieren
100 ml amandelmelk
Snufje versgemalen peper
Snufje paprikapoeder |
Verwarm de
oven voor tot 200°C en vet een quichevorm lichtjes in (of bekleed
met aluminiumfolie of bakpapier).
Leg de paprika's in een ovenschaal en rooster deze in ongeveer
45-50 minuten tot deze een beetje zwartgeblakerd zijn.
Haal de paprika's uit de oven en laat even afkoelen. Pel hierna de
buitenste laag eraf en snij de paprika's vervolgens in stukken.
Maak de bodem door alle ingrediënten daarvoor te mengen tot een
kruimelig deeg en kneed tot tot een bol. Is het deeg te droog, voeg
dan een extra ei toe.
Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit en bekleed hiermee de
quichevorm. Waarschijnlijk valt het deeg vrij snel uit elkaar, maar
dat geeft niet, plak steeds stukjes deeg in de vorm.
Bak de bodem 10 minuten en haal daarna uit de oven
Verhit intussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de
chorizo tot deze een beetje een krokant randje heeft.
Klop de eieren los met de amandelmelk en breng op smaak met peper
en paprikapoeder
Roer de chorizo, courgette en stukjes paprika door het ei-mengsel
heen en giet daarna het ei-mengsel eroverheen.
Bak in ongeveer 20-25 minuten gaar in de oven.
Lekker met een frisse groene salade.
Recept opmerking:
Het kokosmeel is niet 1-op-1 te vervangen door een ander soort meel.
Ingezonden
door Aad.
|