Recept 114

Prei, kip & mosterd lasagne.

Ingrediënten voor 4 personen:

9 lasagnebladen
3 preien, in ringen een heel goed gewassen!
450 g kipfilet, in blokjes
200 g hamblokjes
2 tenen knoflook, geperst
2 sjalotjes, gesnipperd
1 bol mozzarella, gescheurd in plakjes
half zakje geraspte kaas
Voor de bechamelsaus:
40 g boter
40 g bloem
560 ml melk
2 eetlepels grove mosterd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de sjalotjes en de knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg de kip toe en bak totdat deze bijna gaar is. Voeg dan de prei en ham toe en laat op zacht vuur warm worden en inslinken. Maal er flink peper en wat zout over.
Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan op laag vuur. Doe de bloem erbij en roer het mengsel 1 minuut door totdat het dik maar niet gekleurd is. Haal de pan van het vuur en voeg rustig en geleidelijk de melk erdoor. Blijf ondertussen goed roeren. Zet de pan weer op het vuur (zet deze eventueel wat harder) en blijf roeren totdat de saus kookt en begint in te dikken. Laat de saus ongeveer 1 minuutje pruttelen, of totdat je een mooie dikke saus hebt. Voeg op het laatst de mosterd toe en proef of de saus pittig genoeg is.
Schep wat van het kip mengsel in een ovenschaal. Bedek met een lepel bechamelsaus en dek af met 3 lasagnebladen. Herhaal dit totdat de lasagne op is, sluit af met een laag kip en bechamelsaus. Bedek met de mozzarella en de geraspte kaas en bak 25 minuten in de oven.
 Ingezonden door Koos.