Recept 111

Bloemkoolschotel gehakt uit de oven.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 bloemkool
300 gram gehakt
4 eieren
1 deciliter melk
zout en peper naar smaak
nootmuskaat
heel klein beetje boter
geraspte kaas of, indien niet voor handen, paneermeel

Bereiding:

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden celsius.
Haal het groen van de bloemkool af, verdeel hem in stukjes en spoel deze even af. Kook deze kleine stukjes gaar in een pan met een heel klein beetje water. Gewoon op de manier waarop je normaal ook bloemkool kookt.
Ondertussen kun je de 300 gram gehakt rul bakken. Het moeten uiteindelijk allemaal kleine bruine stukjes worden.
Als je tijd over hebt kun je de ovenschaal alvast invetten met wat boter. Wil je geen vieze handen? Dan kun je het met een kwastje proberen of met je handen in een boterhamzakje! (goeie tip!)
Pureer de helft van de bloemkool. Pak daarna een kom en klop hierin de eieren los, dat wil zeggen: tik ze kapot en roer zodat de dooier en het eiwit met elkaar vermengen.
Voeg de melk toe aan de eieren (dit is dus in de kom). En voeg dan de bloemkoolpuree toe aan het ei-melkmengsel. Hierna kan het gehakt er ook door. Tot slot kun je het op smaak brengen met wat peper en zout, en ook nootmuskaat.
Doe het mengsel in de kom in de ovenschaal die als het goed is al is ingevet. De overgebleven bloemkoolroosjes kun je er bovenop leggen.
Strooi paneermeel of geraspte kaas over de roosjes. Geraspte kaas is het lekkerst.
De ovenschaal kan nu 40 minuten in de oven op 200 graden.
Tip: deze bloemkoolschotel gehakt uit de oven is heerlijk met gekookte aardappelen ernaast! Eet smakelijk!
 Ingezonden door Wim.