Verwarm de oven
alvast voor op 200 graden celsius.
Haal het groen van de bloemkool af, verdeel hem in stukjes en
spoel deze even af. Kook deze kleine stukjes gaar in een pan met een
heel klein beetje water. Gewoon op de manier waarop je normaal ook
bloemkool kookt.
Ondertussen kun je de 300 gram gehakt rul bakken. Het moeten
uiteindelijk allemaal kleine bruine stukjes worden.
Als je tijd over hebt kun je de ovenschaal alvast invetten met
wat boter. Wil je geen vieze handen? Dan kun je het met een kwastje
proberen of met je handen in een boterhamzakje! (goeie tip!)
Pureer de helft van de bloemkool. Pak daarna een kom en klop
hierin de eieren los, dat wil zeggen: tik ze kapot en roer zodat de
dooier en het eiwit met elkaar vermengen.
Voeg de melk toe aan de eieren (dit is dus in de kom). En voeg
dan de bloemkoolpuree toe aan het ei-melkmengsel. Hierna kan het
gehakt er ook door. Tot slot kun je het op smaak brengen met wat
peper en zout, en ook nootmuskaat.
Doe het mengsel in de kom in de ovenschaal die als het goed is al
is ingevet. De overgebleven bloemkoolroosjes kun je er bovenop
leggen.
Strooi paneermeel of geraspte kaas over de roosjes. Geraspte kaas
is het lekkerst.
De ovenschaal kan nu 40 minuten in de oven op 200 graden.
Tip: deze bloemkoolschotel gehakt uit de oven is heerlijk met
gekookte aardappelen ernaast! Eet smakelijk!
Ingezonden
door Wim.
|