Recept 11

Cannelloni met kaassaus en prei.

IngrediŽnten voor 4 personen:

400 g cannelloni (of verse lasagne in brede repen)
4 preien
250 g ricotta
1 dl melk
1 ei
50 g geraspte parmezaan
1 teentje knoflook
boter of olie
gedroogde oregano
nootmuskaat
verse bieslook
peper en zout

Bereiding:

Snij het preiwit in fijne slierten. Stoof enkele minuten in een beetje beter of olie. Kruid met peper en zout.
Klop het ei los met de melk. Breng op smaak met wat nootmuskaat, een theelepel gedroogde oregano, de gepelde en geplette knoflook, peper en zout. Voeg de ricotta en 3/4 van de parmezaan toe en roer goed glad.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een likje olijfolie. Giet af en laat wat afkoelen. Vul met een lepeltje van het kaasmengsel.
Zet de cannellonni rechtop naast elkaar in een ovenschaal, op een bedje van prei. Strooi bovenop nog wat preislierten en de rest van de gemalen parmezaan. Zet 10 minuten in de oven op 175ļC. Werk af met gehakte verse bieslook. Serveer meteen. Ingezonden door Lize Lorent.