400 gram witte
rijst
1 rode paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
250 gram chorizo, in blokjes
2 kipfilets, in stukjes
Gezeefde tomaten (pakje, 300 gram)
½ theelepel cayennepeper
3 eetlepels gehakte peterselie
75 gram geraspte jonge kaas
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven
voor op 150°C.
Kook de rijst in een pan met ruim kokend water gaar volgens de
instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Verhit in een hapjespan ca. 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de
stukjes kipfilet bijna gaar (ca. 3 minuten).
Voeg de chorizo toe en bak mee tot de olie uit de worst vrijkomt.
Voeg nu de paprika, ui en knoflook toe en laat ca. 4 minuten
zachtjes meebakken.
Doe intussen de gezeefde tomaten in een kom en roer er de
cayennepeper en twee eetlepels van de gehakte peterselie door (houd
de rest achter voor garnering).
Voeg de rijst en de tomatensaus toe aan het chorizo mengsel en schep
goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Schep de helft van het rijstmengsel in een grote ovenschaal en
verdeel de helft van de kaas erover.
Schep de rest van de rijst hier weer bovenop en bedek met de
overgebleven kaas.
Zet in de oven en laat de kaas in ca. 15 minuten smelten.
Garneer voor het opdienen met de achtergehouden peterselie.
Variatietip: voeg 125 gram gekookte Noorse garnalen of gamba’s toe.
Ingezonden
door Dorien.