Verwijder de
zaadjes uit de peper en hak hem fijn.
Pers de knoflook boven een diep bord.
Rasp het stukje gember erboven en meng de rode peper erdoor.
Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en roer de maïzena
erdoor.
Snijd de biefstukken dwars op de draad in flinterdunne plakjes en
schep deze door het knoflookmengsel.
Laat de biefstuk zo 10 minuten staan.
Kook intussen de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water
met wat zout in 2-3 minuten beetgaar.
Laat de wok goed heet worden en schenk de olie erin.
Verwarm de olie tot er lichte damp af komt.
Schep de plakjes biefstuk door de hete olie en bak ze op hoog vuur
al omscheppend in 2 minuten bruin.
Leg ze op een bordje.
Schil en snijd de ui in dunne partjes.
Pers een halve sinaasappel.
Schep de uipartjes door de olie in de wok en roerbak 2 minuten.
Schep de broccoli met het sinaasappelsap en de woksaus erdoor en
roerbak nog 2 minuten.
Schep de biefstuk erdoor en warm het gerecht heel even door.
Serveer met rijst.
Ingezonden
door Paula.
|