Recept 104

Kip Kerrie van Eefje.

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 kipfilets
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
450 gram sperziebonen
1 eetlepel kerriepoeer
snuf chilivlokken
1 theelepel kurkuma
halve theelepel korianderpoeder
ananas
400 ml kokosmelk
2 eetlepels bloem
3 eetlepels rozijnen
zout

Bereiding:

Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.
Snipper de ui grof en bak dit even glazig in olijfolie een grote wok. Pers de teentjes knoflook en bak deze even met de ui mee. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit ook bij de ui. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee met de kip.
Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) bij het kipmengsel, samen met de bloem. Roer dit goed door en laat de bloem even meebakken. Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.
Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe en roer de afgegoten sperziebonen door de saus.
Serveer de kip kerrie met rijst.
Tip: de gevulde kip kerrie saus kun je goed invriezen. Maak extra zodat je een bakje in de vriezer hebt staan. Komt altijd van pas.
 Ingezonden door Eefje.