Pel en snipper
de uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder
de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de
peper, verwijder de steel en (eventueel) de zaadjes en snijd
vervolgens fijn. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het
vruchtvlees in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het
gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2
minuten. Voeg de paprika en rode peper toe en en bak nogmaals
gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de
tomaten toe, samen met de paprika poeder, komijn en tomatenpuree en
breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur lager en laat, onder
regelmatig roeren, inkoken tot je een dikke saus hebt (5-10
minuten.) Breng vervolgens op smaak met zout, peper en verse
koriander en zet het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Vet een XL
ovenschaal of bakplaat licht in met olie en verdeel 1 zak tortilla
chips over de bodem. Verdeel hier de gehaktsaus overheen, en beleg
vervolgens met mais, jalapeno pepers en kidney bonen. Strooi
vervolgens 1/4 van de kaas er over heen.
Verdeel de 2e zak tortilla chips over de nachos met gehakt en
bestrooi royaal met de overige 3/4 van de kaas. Schuif de schaal, of
bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15-20 minuten.
Laat de Nachos met gehakt vervolgens een paar minuten buiten de oven
afkoelen. Hak nog wat extra koriander grof en strooi over de schaal.
Server de nachos met gehakt met wat zure room erbij (om te dippen.)
Maar dit hoeft niet per se. Ingezonden
door Moniek.
|