500 g kipfilet,
of kalkoenfilets
1 blik perziken,
1 blik gepelde tomaten,
1 groot blik tomatenpuree,
1 kippebouillontablet,
5 eetl ketjap Manis,
3 tl sambal Badjak,
klein beetje worcestersaus,
1 ui,
2 tenen knoflook,
beetje maizena,
1 bakje champignons,
1 rode paprika in blokjes gesneden
boter,
rijst, |
Dit is het
lievelingsgerecht van ons allemaal, probeer het ook maar eens dan
snap je wel waarom!Ik heb dit recept al meer dan 20 jaar (ooit eens
van een vriendin gekregen)en heb er al meerdere prijzen mee
gewonnen.
Bereidingswijze
Bak de kip even aan, en doe de ui, champignons, knoflook en rode
paprikablokjes erbij en ook de ketjap, en sambal, laat dit even
lekker bakken.
Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten
erbij, en roer even door. Dan evenveel sap van de perziken, als
water erbij en de perzikblokjes, en de bouillontablet, en laat dit
alles even zachtjes sudderen met ook de worcestersaus.
Bind de saus met maizena, en breng eventueel op smaak met wat gemalen
peper.
Serveertips
Serveren met gekookte rijst, en een lekkere salade.
Voor heel feestelijk doe ik de rijst in een ingevette tulbandvorm
goed aan drukken en op een mooie schaal storten, dan wat van de
Pilafsaus in het midden en over de rijstrand gieten.
Eet Smakelijk!
|