Lekker pittige
ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt
de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar
aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor
geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij
de spitskool.
Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker
knapperig in de oven. (zie foto)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de plakjes champignons toe
en bak deze mee tot al het vocht is verdwenen. Voeg de prei toe en
bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak
alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de
spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!)
Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat
cayennepeper. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd
door de kool.
Doe de kool in een vuurvaste ovenschool.
Laat de gare aardappels goed droog stomen.Stamp de aardappels met
een stamper grof en roer de rest van de crème fraîche en 1 eetlepel
mosterd door de aardappelen.
Strijk de aardappelen uit over de spitkool en bestrooi met wat
geraspte kaas.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine
kleur heeft gekregen.
Als de ingrediënten nog warm zijn kun je de schaal ook even onder de
grill zetten tot de kaas goudbruin is.
Serveertips
Lekker met alle soorten vlees.
|