|
of als... De van de week ! |
Recept 62, Pittige kipfilet met roerbak-sperzieboontjes
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
400 gram
kipfilet - 3 uien - 2 eetlepels olijfolie - 2 teentjes knoflook - 1
kopje tuinkruiden-drinkbouillon - 2 eetlepels azijn - 9 eetlepels
ketjap manis - 4 eetlepels ketchup - 6 eetlepels bruine
basterdsuiker - 1 theelepel sambal oelek - 4 eetlepels pindakaas -
300 gram tauge - pond sperzieboontjes - 1 rode paprika |
Bereiding: |
Snijd de kip in
blokjes. Snipper de uien. Verhit de olie in de wok en bak hierin de
kipblokjes gaar. Neem de kipblokjes uit de pan. Fruit in het
achtergebleven bakvet de uien. Pers de knoflook erboven uit en voeg
de drinkbouillon toe. Voeg dan de azijn, ketjap en ketchup toe. Roer
alles goed door elkaar. Voeg de bruine basterdsuiker, suiker, sambal
en pindakaas toe. Roer het geheel tot een saus. Voeg de kipblokjes
aan de saus toe. Laat het geheel goed heet worden. Voeg vlak voor
het opdienen de tauge toe.
|