Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de hartigetaartdeeg/bladerdeeg
uit de diepvries en laat deze ontdooien. Rooster de pijnboompitten
even in de pan.
Snij de ui in kleine stukje en fruit deze samen met de knoflook in
een pan. Voeg hierbij de spinazie en laat het even pruttelen.
Kluts de eieren met de creme fraiche en peper en zout naar smaak in
een kom. Voeg eventueel een eetlepel pesto toe.
Roer dit mengsel door de spinazie en voeg de geroosterde
pijnboompitten en de gebrokkelde feta kaas toe. Goed roeren en op
het vuur laten staan tot het gestold is.
Bereidingswijze
Een springvorm invetten en bekleden met de hartigetaartdeeg/bladerdeeg.
De inhoud van de pan in de springvorm gieten. Eventueel
cherrytomaatjes (half doorgesneden) er bovenop leggen en zachtjes
indrukken. Als laatste de geraspte kaas erover strooien en de
randjes van het deeg omvouwen.
Ongeveer 3 kwartier in de oven. Je kunt de taart zowel warm als koud
serveren
|