Voorbereiding
Aardappels schillen
Bereidingswijze
1: Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht)
Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20
minuten gaar.
2: Leg de plakken ontbijtspek op een Ovenschaal en dek ze af met
bakpapier.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de plakken krokant te
laten worden.
3: Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de
eitjes goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen.
4: Giet de aardappels af, laat ze op laag vermogen droog stomen en
stamp ze.
Snijd de (gewassen)spinazie grof en meng deze met de gestampte
aardappels.
5: Serveer de zalm rondom de stamppot over meng er doorheen.
6: Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout en peper en een
klontje boter.
7: Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de
schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.
|