1 1/2 kilo
aardappelen (kruimige), 1 kilo (wijn)zuurkool, 500 gram gehakt,
peper, zout, melk, nootmuskaat, 2 eieren, ketjap (zoet), 4 rode
uien, paneermeel, boter, blik ananas en eventueel geraspte kaas. |
Een ovenschotel
van aardappelpuree, zuurkool, gehakt en ananas. M'n moeder maakte
dit vroeger heel vaak, en het was altijd bijzonder smullen!
Voorbereiding:
Kook de zuurkool zoals aangegeven is op de verpakking - Kook de
aardappelen zo'n 20 minuten - Prak de aardappelen fijn en maak er
aardappelpuree van: flink wat melk, 2 eieren, peper, zout en
nootmuskaat naar smaak toevoegen; dit alles goed stampen totdat het
een luchtig geheel wordt. De gehakt rullen met de fijngesneden uien
erbij. Hierbij naar smaak ketjap, peper en zout toevoegen.
Bereidingswijze:
Pak de Ovenschaal en vet deze in met boter. Doe vervolgens eerst een
laagje aardappelpuree op de bodem, hierover een laag zuurkool en
vervolgens de gehakt, uitjes en de ananas in stukjes. Dit herhaal je
eenmaal. Vervolgens weer een laag aardappelpuree. Hier doe je
eventueel geraspte kaas op, bedek dit met paneermeel en een paar
klontjes boter. Vervolgens zet je deze schaal in de over en laat dit
ongeveer 30 minuten op 175 graden staan.
Serveertips:
Als je deze ovenschotel eerder maakt en het bijvoorbeeld de dag erna
wilt eten, kan dit prima. Je moet dan alleen de tijd verdubbelen,
dus 60 minuten in de oven.
|