Heerlijke
ovenschotel met zuurkool, gehakt, worst, spekjes, aardappelpuree,
gegratineerd met kaas. Ook heerlijk voor mensen die normaal geen
zuurkoolfan zijn.
Voorbereiding
Uitje snipperen, rookworst in plakjes snijden
Bereidingswijze
De zuurkool met 1/2 gesnipperd ui, kruidnagels, laurierblad en
jeneverbessen met weinig water opzetten en aan de kook brengen.
Vervolgens 30 min. laten stoven of laag vuur.
In een pan de andere helft van het gesnipperde ui met de knoflook
fruiten. Vervolgens het gehakt toevoegen rullen en naar smaak
paprikapoeder en zout toevoegen. Spekjes en plakjes worst erbij en
een aantal minuten meebakken.
Aardappelpuree maken (zie verpakking voor bereidingswijze. Het is
lekker om voor deze ovenschotel aardappelpuree met kaas te
gebruiken.
Vervolgens laat je de zuurkool uitlekken en doe je de helft hiervan
in een beboterde Ovenschaal. Besprenkel met witte wijn en daarop het
gehakt-worst-spekjes-mengsel.
Daar weer op de rest van de zuurkool en dan de aardappelpuree. Als
laatste de kaas erover en vervolgens in de oven voor 45 minuten op
175 graden.
Serveertips
Deze schotel leent zich ervoor om eerder op de dag te bereiden en
later in de oven af te maken, terwijl je ondertussen geniet van een
lekker glaasje wijn. Ideaal voor een etentje met vrienden waarna je
nog op stap gaat (goede bodem). Of bijvoorbeeld op een dag als 5
december voor de pakjes uit het papier gaan.
|