Een heerlijk
zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met
andere of gemengde paddenstoelen.
Voorbereiding
Bladerdeeg ontdooien. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnhakken.
Paddenstoelen schoonmaken en in plakjes en reepjes snijden. Olie
verhitten. Sjalotjes en knoflook hierin glazig bakken. Paddenstoelen
op hoog vuur 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout, peper,
paprikapoeder en wat nootmuskaat en de boursin of kruidenkaas erdoor
roeren. Wat laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Taartvorm bekleden met bakpapier of invetten met wat boter en
bestrooien met wat bloem.
Taartvorm bekleden met bladerdeeg en op diverse plekken wat
inprikken met een vork.
Bestrooien met wat paneermeel. [
Paddenstoelen-mengsel erover verdelen.
Eieren los kloppen met de room, bieslook en peterselie erdoor
kloppen en dit mengsel over de paddenstoelen-massa verdelen.
Bestrooien met de geraspte kaas.
25-30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
Serveertips
Lekker met een groene salade.
Is de taart ingevroren bak de taart dan bevroren in het midden van
de voorverwarmde oven op 200 graden plm. 20 - 30 minuten.
|