500 gram
andijvie, gesneden
500 gram runder gehakt, gekruid
1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine)
ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden
2 bakjes magere spekjes
1 groot bakje creme fraiche
3 teentjes knoflook, geperst
4 eieren
250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse |
Ovenschotel om
je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met
gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke
verse Parmezaanse kaas
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden
Bereidingswijze
Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een Koekenpan en
bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met
een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje
margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af
met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op
de pan en laat dit even stomen.
Roer de creme fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor
eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur
onder de andijvie uit en roer het creme fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes,
strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40
minuten in de oven.
Serveertips
WAAAAAAAAAAAAU hier mag best een lekker glaasje wijn bij!!
|