Ondanks dat het
niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in
echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel!
Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème
fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden c.
aardappel puree maken
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar met wat zout.
2. Bak ondertussen de spekjes uit en bak het gehakt rul. Breng op
smaak met peper en zout. Laat onder tussen ook de zuurkool uitlekken
en verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Meng de zuurkool met 2 eetlepels crème fraîche en de
kleingesneden appel. En bedek de bodem van de Ovenschaal hiermee.
4. Verdeel hierover weer het mengsel van gehakt en spekjes
5. Stamp de aardappels tot puree samen met de mosterd, melk, boter
en breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel in de
ovenschaal. Strijk de bovenkant glas met de bolle kant van een
lepel.
7. Verdeel nu een laagje crème fraîche over de aardappel puree en
strooi hierover weer een beetje geraspte kaas.
8. Plaats de ovenschotel in de oven en bak in ca. 45 minuten
goudbruin. in combi oven gaat het sneller!
Serveertips:
TIPS
- In plaats van gehakt kan je ook de vulling van een worstje rul
bakken, dit geeft extra veel smaak.
- De ovenschotel is gemakkelijk van te voren te bereiden en later af
te bakken.
|