1,5 kg
Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel)
- 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie.
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeuïger te maken)
- 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker)
- mosterd
- nootmuskaat
- peper en zout |
De aller
lekkerste stamppot rauwe andijvie.
Voorbereiding:
Aardappels schillen en de andijvie goed wassen.
Bereidingswijze:
Aardappels koken en daarna afgieten en fijnstampen. Het kookvocht
kan evt. ook gebruikt worden om de stamppot wat smeuïger te maken
als je geen melk wilt gebruiken. Ondertussen de spekjes uitbakken en
samen met het bakvocht, de andijvie en de kaas door de aardappelen
roeren. Vervolgens de hele stamppot op smaak brengen met mosterd,
nootmuskaat, peper en zout.
Serveertips:
Lekker met speklappen of een echte Hema worst.
i.p.v. de spekjes zijn geroosterde cashewnoten of pinda's ook
heerlijk om er aan toe te voegen.
|