of als... De van de week !

Recept 25, Spinaziequiche

Ingrediënten voor 4 personen:

3-4 plakjes bladerdeeg (bijna een heel)pak deelblokjes spinazie 1/2 bakje roomkaas met kruiden 1 ui 4 plakken rauwe ham 100 g brie 3 eieren scheutje slagroom 3 teentjes knoflook geraspte kaas zout en peper

Bereiding:

Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt. Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op. Vond 'm zalig.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 225 g Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet. Druk, als het ontdooit is,met een lepel al het vocht eruit. Vet de springvorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Snipper de ui en snij de brie in plakjes.

Bereidingswijze
Bak de ham in een beetje olijfolie heel even knapperig. Haal de ham uit de pan en laat uitlekken. Bak de ui in het braadvet glazig. Voeg de spinazie, roomkaas, knoflook en zout en peper toe. Even doorwarmen. Klop ondertussen de eieren los met de room. Haal de pan van het vuur en roer de eieren erdoor. Laat afkoelen. Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk glad. Leg de plakken ham erop. Verdeel de plakjes brie erover en schep de rest van het spinaziemengsel erop. Strooi er de geraspte kaas over. Zet ongeveer 25 min in de oven.
Serveertips
Dit was precies het recept zoals Claudia het had beschreven. Ik heb zelf 6 plakken bladerdeeg gebruikt,1 ons rauwe ham en een quichevorm. Bladerdeeg een beetje uitrollen en overlappend in de ingevette quichevorm leggen. De ham heb ik in reepjes gesneden,de helft door het spinaziemengsel geroerd en de rest over de brie.