Grootmoeders
tip:
Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat
daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe.
Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15
min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10
min. mee.
Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze in stukken. Smelt de boter in een Braadpan
en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min.
de stukken ui toe. Breng vlees en uien op smaak met zout en peper.
Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.
Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 l.
warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn,
suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel
langzaam aan de kool.
Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft.
Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de
jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper.
Serveertips
Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Bron
Onbekend
|