Ik had zin in
een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak
hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Schil de winterpeen en
snij deze in stukjes. Pel de uien en snij deze in stukjes. Doe de
aardappelen, winterpeen en de helft van de uien in een pan. Voeg
voor plm.de helft van de hoeveelheid in de pan water toe en een
vleesbouillontablet.
Breng aan de kook en laat plm. 15-20 minuten koken tot alles gaar
is.
Verhit ondertussen de boter en bak hierin de andere helft van de
uien zacht en lichtbruin. Als de hutspot gaar is (plm. 20 minuten)
deze afgieten. Laat de hutspot op laag vuur even nog stomen. Voeg
het grootste deel van de gebakken uien erbij en stamp alles door
elkaar of gebruik een gewone Mixer (beslist geen staafmixer
gebruiken want dan wordt de stamppot kleverig).
Roer op het laatst de crème fraîche door de hutspot. Maak op smaak
met versgemalen peper. Garneer met de rest van gebakken uien.
Serveertips
Bak de worstjes of geef er een gehaktbal bij.
|