500 g
sukadelapjes, 1 ui, 50 g boter, 2 eetl. tomatenpuree, 3
laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 1 eetl. azijn, 2 eetl. mosterd,
peper en zout. |
et weer eens een
lekker ouderwets stoofgerecht op tafel. De echte sudderlapjes zoals
oma ze vroeger maakte.
Voorbereiding
Pel en snipper de ui.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een Braadpan en wacht tot het schuim is
weggetrokken. Zet het vuur laag. Bak de sucadelapjes aan beide
kanten zacht bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het
vlees uit de pan. Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3
min.) Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 min. Leg
het vlees terug in de pan. Schenk heet water in de pan zo dat het
vlees net onderstaat, voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de
azijn toe en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de
pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur zachtjes gaar (ca.
2½ uur). Roer de mosterd en peper en zout naar smaak door de jus.
Serveertips
Dit is heerlijk met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
|