1 kg. koolrabi
in plakken van ca. 1/2 cm., 500 g rundergehakt, 30 g boter, 1
teentje knoflook, 1 ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 250 g
champignons, zout, peper, 50 g geraspte oude kaas. voor de saus: 1
ui, 25 g boter, 3 theel. kerriepoeder, 5 dl. melk, 1/2-1 eetl.
maizena, 50 g geraspte oude kaas |
Ook makkelijk
een dag van tevoren te bereiden.
Voorbereiding
Saus: ui snipperen en in boter ca. 4 min. zachtjes bakken. Kerrie 1
min. meebakken. Melk erdoor roeren en mengsel aan de kook brengen.
Maizena met 1-2 theel. water losroeren en saus met maizenamengsel
binden. kaas erdoor roeren en laten smelten. Oven voorverwarmen op
200 graden.
Bereidingswijze
Koolrabi met koud water afspoelen en laten uitlekken. Gehakt in 15
gr. boter in ca. 5 min. rul bakken. Knoflook toevoegen. Ui, paprika
en champignons klein snijden en in 15 gr. boter ca. 5 min. bakken.
Uimengsel mengen met gehakt, zout en peper (naar smaak), in een
ingevette Ovenschaal scheppen. Koolrabiplakken dakpansgewijs op
gehaktmengsel leggen. Saus erover verdelen en met kaas bestrooien.
Gerecht boven in de oven 15-20 min. gratineren.
|