450 gram
diepvries spinazie, 450 gram aardappelschijfjes( voorgekookt ), 100
gram magere spekreepjes, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 2 dl.
room cullinair, 3 eieren, 2 gekookte eieren,100 gram geraspte jonge
kaas, scheutje olijfolie, zout en peper. |
Een makkelijke
ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld.
Voorbereiding
Snij de ui in halve ringen, bereidt de spinazie zoals aangegeven op
het pak en laat deze goed uitlekken in een vergiet of zeef.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 225 graden. Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Bak
intussen de spekjes in een koekenpan zonder boter, wanneer de
spekjes beginnen te bruinen dan de uien en de knoflook erbij doen.
Laten bakken totdat de uien glazig worden. De Ovenschaal invetten
met het scheutje olijfolie . Aardappelschijfjes erin leggen. Het
spekmengsel er over heen verspreiden. Dan de spinazie erover
verdelen. Klop de 3 eieren los met de room en voeg peper en zout
naar smaak toe. Giet dit over de ovenschotel, leg de in plakjes
gesneden gekookte eieren erop en bestrooi de schotel met de geraspte
kaas. Plaats de schotel 30 minuten in de oven totdat de bovenkant
begint te kleuren.
Serveertips
Eventueel serveren met een lekker gebraden varkenslapje of
gehaktbal. Deze schotel is ook makkelijk te maken met andere
groenten zoals prei ( wel goed laten uitlekken)en broccoli.
|